Nyheter

Følg med på siste nyheter fra Sundby Gård Midtre


Våren er her!

Som sikkert alle andre gleder vi oss over varmere og lengre dager, nesten ingen snø og gress som gror. Denne våren er blitt veldig annerledes på grunn av Corona pandemien, restriksjoner og isolasjon. Hos oss er ingen syke heldigvis, men med alle arrangement som er avlyst eller flyttet, og ingen vet når restriksjonene slippes opp såblir jo alt satt litt på vent. Egentlig skulle vi nå ha hatt to uker i Peelbergen i Nederland på stevne som forberedelse for vårens vakreste eventyr her hjemme; Drammen Springtour. I steden tilbringer vi tiden hjemme, hestene er i full trening og vi bruker tiden til å ivareta alle våre gjester til inn- og tilridning, rehabilitering og våre oppstallører. Vårdugnad blir det definitivt, deilig å få ryddet og vasket i staller og uteområder før sommeren kommer. Så gleder vi oss til vi kommer tilbake til normalen igjen, og ønsker dere alle en god og smittefri påske:-)
Stay safe, stay home!


Godt nyttår!

Vi er allerede godt inne i Januar 2020, tilogmed et nytt tiår! Stille på konkurransefronten har det vært en stund etter at Martine knakk ankelen i oktober, men stille her hjemme har det ikke vært. 
Vi har hatt mange spennende hester å jobbe med, både hester til innridning og tilridning og travhester til alternativ trening. Vi har hatt gleden av å jobbe med hester som er riktig godt kjent av traventusiaster; som Lome Brage, Madelen LTC, Royal Baby og Gigant Invalley. Hos oss får de bruke litt andre muskler enn de gjør i hverdagen, og de blir både ridd dressur, longsjert og gå på tredemøller samtidig som de nyter godt av vår spaavdeling. Vi er spent på å følge dem når de skal tilbake i løpsbanen utover våren! 
På innridningsfronten får vi hestene inn når de er 3-4 år, og i løpet av 2-3 måneder lærer vi de å bli ridd i alle gangarter, gå i form, på tur, løshoppe og gå i walker. Etter en periode på skolebenken hos oss går de tilbake til eier og får hvileog modne litt før de fortsetter utdannelsen sin. Akkurat nå jobber vi blandt annet med Stutteri B og Nadja Havnegjerdet sin hingst Quickfeet H som skal vises på hingstekåring i februar. En herlig type! Har du en unghest du vil ha hjelp til å ri inn så kontakt oss gjerne, vi har plass til fler! 
Vi har også flere spranghester som står hos oss for trening og konkurranse over lengre tid. Enten med tanke på salg eller fordi eier ikke har tid eller mulighet en periode, studier eller de ønsker hesten videreutviklet. Uansett årsak, trenger du hjelp så ikke vær redd for å spørre!
OG – er du en satsende sprangrytter som søker et profesjonelt opplegg og oppstallingsløsninger som passer deg, vi har fortsatt noen ledige bokser. Organisert trening for Espen M Wielunski 2 ggr hver uke samt helgekurs. Høyt servicenivå og topp fasiliteter!


Årskort i ridehuset

Årskort i ridehuset

Ved nyttår er det tid for å fornye ridehusabonnement for de som allerede har, og smart å kjøpe for de som vil bruke ridehuset og ikke har kjøpt kort!
Priser er uforandret; 

4000,- for helår
2500,- for halvår,
600,- for mnd

Betalt kort gjelder for en rytter, uavhengig av antall hester. Vil du fornye eller kjøpe abonnement send en mail på hadyng@online.no eller sms 97540254 så får du faktura på mail. Abonnement må være betalt før du bruker ridehuset. 


Høsten er her på Sundby Gård

Høsten er her

Med kortere dager, mørkere ettermiddager og MYE regn. Første innendørsstevne er allerede lagt bak oss i Grenland, atter en gang med topp prestasjoner fra hester og rytter. Helgens største prestasjon var Martine og Nicks andre plass i 1,50 GP Cup. Dessverre er Martine nå ute med brudd i ankelen etter et uhell med hest, og vi må følge årets Kingsland Oslo Horse Show fra sidelinjen. Deltagelse i årets Hallmesterskap for unghest blir det heller ikke, så derfor tidlig høstferie for våre flinke unghester. Ellers går livet sin gang på Sundby, med treninger mandag og onsdag hver uke for Espen M Wielunski, trening for Martine hver tirsdag og dressurtrening for Veronice Granerud hver torsdag. Stor aktivitet altså, med mange tilreisende! Har du lyst til å være med å trene hos oss så ta kontakt, vi har alltid plass til fler. 

Vi har fortsatt også et par ledige stallplasser. Har du lyst til å stå på en stall med mye aktivitet, mange konkurranseryttere på forskjellig nivå, de beste fasiliteter og fantastisk turterreng og treningsmuligheter så ta kontakt med oss, Vi blir gjerne enda fler!


Nick is back

Nick is back:-))

Vi er utrolig glade for gode stevneresultater i sommer! Aller mest gleder vi oss over å ha Nick (aka Douglas Hill) tilbake i form. Han har fått jobbe seg pent og rolig oppover i klassene igjen etter sin skadepause. I juli ble han nr 2 i 1,45 GP i Gøteborg, og i august vant han 1,40 og ble nr 2 i 1,50 Kingsrød Trading GP Cup i Arendal. Videre står innesesongen for tur, vi er spent på hva den bringer! 8 årige Gambler begynner også å vise stabile, fine resultater. Han har nå flere feilfrie 1,45, også med plassering, og har debutert 1,50 med kun et riv. Fremtiden er veldig spennende med denne talentfulle unge hesten, som ble kjøpt fra Irland for bare 1,5 år siden. Da hadde han kun gått 1,20. Stolte eiere er Hilde Reh Stensrud og Leif Øie. Våre unghester fortsetter å prestere, senest 5 årige Jiske, eid av Janne Folmoe som ble Norgesmester for femårs i Drammen under NM. Hun vant også en avdeling under Breeders Open og endte som nr 5 sammenlagt etter bare feilfrie runder. Vår egen SG`s Carnelian, 5 års hingst ble nr 3 i Breeders Trophy, storebror SG`s Diamant ble nr 2 i Breeders Trophy for seksårs.


Vi tar imot unghester for innridning, tilridning og konkurranse

Vi tar imot unghester for innridning, tilridning og konkurranse

Er du eier og/eller oppdretter av en unghest, og ønsker den utviklet og trent for unghestklasser, kåring, Breeders el så ta gjerne kontakt med oss. Hos oss får hesten de beste forutsetninger for å utvikle seg, og vår rytter Martine Dyngeland har lang erfaring med utvikling av unghester. Vi kan vise til topp resultater nasjonalt og internasjonalt med hester trent og konkurrert i vårt system, også kåret hingst. Ønsker du på sikt å utvikle din unghest for salg hjelper vi gjerne med dette også, vi har mange kontakter i inn og utland. Vi har nå plass til flere unghester med sikte på høstens Hallmesterskap. 


Falsebro Horse Show 2019

Falsterbo Horse Show 2019

Noen fantastiske dager på en av de flotteste stevneplassene jeg vet om er over. Hjemmeavlede og produserte SG`s Diamant, 6 års hingst e. Diarado- Love 2U2 ee. I Love You og SG`s Carnelian 5 års hingst e. Kannan- Love 2U2 ee. I Love You med vår rytter Martine Dyngeland har deltatt i Folksam Open for 5 og 6 års hester. Enorme startfelt med over 100 startende i hver semifinale skal kuttes ned til kun de 20 beste i hver årsklasse i finalen. Calle var så nær, så nær, feilfri på hinder i begge avdelinger men et lite tidsfeil første dag kostet finaleplassen for ham. Diamant har levert det ene strålende resultatet etter det andre i hele sin karriere, senest feilfri i 1,35 på elitestevne i Bergen. Denne uken ville det seg dessverre ikke for ham, og det ble noen feil i hver avdeling. Diamant kommer tilbake, det er vi ikke redd for, selv stjerner kan ha dårlige dager:-)


Treningshelg

Treningshelg med Espen M Wielunski 14-16 juni

En super vellykket treningshelg er over, og det er utrolig gøy å høre alle positive tilbakemeldinger. Her deltok ryttere fra 1,10 nivå og opp til GP ryttere, og alle hadde utbytte av treningen. Totalt 46 timer fordelt på fredag, lørdag og søndag, og all honør til Espen som er like engasjert og motivert på første som på siste time for dagen. Er du interessert i å være med på trening på Sundby, kontakt oss for mer info. Vi kan by på overnatting for både hest og rytter ved behov. Neste datoer som er satt blir: 28-30.06 og 26-28.07. Velkommen til trening:-)


Nå har vi ukentlig sprangtrening på Sundby

Ukentlige sprangtreninger på Sundby

Espen Mikael Wielunski vil i tillegg til våre helgekurs også tilby ukentlige treninger på mandager og onsdager på Sundby. Det er åpent for å delta på en eller to treninger i uka, både dropin og faste timer. Espen ønsker seg motiverte elever som ønsker å utvikle seg, og tilbyr mulighet for skreddersydde treningsopplegg for hver enkelt rytter. Han tar kun to elever pr time for maks utbytte av treningen. Vil du være med å trene for Espen eller ønsker mer info, kontakt David Wielunski på tlf 92527969 eller Hanne M Dyngeland 97540254 

Martine Dyngeland fortsetter sine faste sprangtreninger på tirsdager, kontakt henne på tlf. 47848080 om du ønsker å trene for Martine eller vil ha mer info. Martine underviser alle nivåer, og er blandt annet trener for årets Norgesmester, og årets vinner av Landsmesterskapet for ponni.


Halvbrødrene SG`s Diamant og SG`s Carnelian i rute foran sommerens store mål:

Halvbrødrene SG`s Diamant og SG`s Carnelian i rute foran sommerens store mål:

NWB hingstene SG`s Diamant, 6 år e. Diarado-Love2U2 og SG`s Carnelian 5 år e. Kannan-Love2U2 har startet sesongen flott. De har deltatt internasjonalt først tre uker i Peelbergen, NL i mars/april og deretter to uker på Springtour i Drammen. De har fulgt de internasjonale fem- og seksårsklassene med stort sett feilfrie runder og mange plasseringer. Calle har på 14 runder totalt i 1,10-1,20 vært feilfri på hinder i 12 av disse! Intet mindre enn imponerende synes vi av en hest som egentlig er ganske uerfaren og forsiktig tatt da han er ganske stor! Neste stevne for unghestene blir i Bergen Horse Show 21-23 juni. Falsterbo Horse Show i juli, Breeders Trophy i august og Unghest VM i Lanaken er sesongens store mål og det vi forbereder dem for!


Ny sprangtrener til Sundby:

Vi har gleden av å informere om at vi har knyttet til oss Espen M Wielunski som trener på Sundby. Espen er en ettertaktet trener med egen erfaring fra toppnivå i sporten, og ny trener i Norge Han vil ha helgekurs på Sundby en-to helger pr mnd. Espen har et stort detaljfokus, har kun to ryttere på timen og gir virkelig av seg selv. Han er ekstremt opptatt av at hestens bydning skal komme bakfra, og at små signaler skal gjøre stor forskjell. Vi er allerede godt igang med treningene, neste treningshelger planlagt er 14-16.06, 28-30.06 og 27-28.07. 
Har du lyst til å være med, kontakt Hanne på 97540254 eller Jasmina på 94003450.


Ledig kapasitet; inn/tilridning og oppstalling:

Vi har ledig kapasitet for inn-/tilridning av hest og på oppstalling. Ønsker du hesten din ridd inn eller ridd til i profesjonelle forhold så kontakt oss gjerne. Vi har generasjoners erfaring med innridning og temming av hest, og våre ryttere holder meget høy standard. Vi tilbyr også de beste fasiliteter for hesten din med gode rutiner. Vi har også ledige stallplasser for øyeblikket, klikk gjerne inn på fanen oppstalling for våre alternativer og mer info. Er du satsende sprangrytter finner du ikke et bedre sted for trening av hest og rytter med alle fasiliteter og stor kompetanse. Er du hobbyrytter vil du treffe likesinnede og kunne få trening på ditt nivå samt nyte godt av fasilitetene og et fantastisk turterreng!


Martine Dyngeland vil vinne i OL i 2020: - Må ha hårete mål

Martine Dyngeland vil vinne i OL i 2020: – Må ha hårete mål

Martine Dyngeland forteller at det kreves ekstremt mye trening og jobb skal man lykkes i hestesporten.

Les mer


DENNE HESTEN ER EN VERDENSSENSASJON

DENNE HESTEN ER EN VERDENSSENSASJON

Hesten SG’s Diamant med med Martine Myhrer Dyngeland (23) i salen ble i helgen beste norske femåring i sprangridning. Det skjer snaut fire måneder etter at den var gjennom en sensasjonell hjerteoperasjon.

Les mer


Satser stort

Er det mulig for en privatperson å åpne en stor rehabiliteringsstall og lykkes? Hva må i såfall til? Hanne Dyngeland gjør et forsøk. Les hennes erfaringer med å bygge stall til over ti millioner.

Les mer