Rehabilitering og fasiliteter

Vi tilbyr opptrening og rehabilitering etter skade i trygge omgivelser for alle typer hester. Vår rehabavdeling er unik i Norge, med Vitafloor vibrasjonsgulv, Vanntredemølle, Stigningsmølle og ECB Equine kjølespa.

Rehab avdelingen


ECB Equine kjølespa

Det er flere fordeler ved å bruke kjølespa til forebygging og behandling av skader. En tur i spa etter konkurranse/ løp eller hard trening kjøler effektivt ned bena i flere timer, og sørger for økt blodsirkulasjon og dermed mindre opphopning av væske og slaggstoffer. 

Kulden i vannet reduserer hevelser, gir smertelindring samt bremser utviklingen av en fersk seneskade. Saltet fungerer som et omslag og virker helbredende på sår. Innholdet av Epsomsalt bidrar til å tørke ut hevelser og betennelser. Luften som boblene gir massasje til beina. Mengden vann man fyller i bassenget er med på å øke eller redusere trykket på beina.

Denne saltvannsbehandlingen har vist seg å være så god for hestebein at også idrettsutøvere begynte å bruke hestebehandlingen. Produsenten ECB har derfor utviklet samme type behandling for mennesker, som blant annet fotballklubbene Aston Villa og Fulham gått til innkjøp av.

Les mer


Vitafloor ®

Vitafloor ® ser ut som en vanlig stallboks, men har et vibrerende gulv med forskjellige frekvenser. 

Vitafloor ® er en trygg og enkel måte å gi hesten en allsidig fysisk trening og massasje på en gang. Resultatet er en bemerkelsesverdig forbedring i blodsirkulasjonen gjennom hele kroppen, ikke bare i beina, men også i overkroppen og organene.

Dette bidrar til å sikre bedre helse- og skadeforebygging, samt å akselerere helbredelsesprosessen for skader samtidig som det bidrar til forebygging av kolikk
.
 Vitafloor® ble spesielt oppfunnet for hester, og bruker de samme veletablerte fysiske og teknologiske prinsippene for hel kroppsopplæring (WBV) som brukes til trening av astronauter for å stimulere utviklingen av bentetthet og muskeltone.

Den menneskelige versjonen er vedtatt over hele verden som et akseptert middel for å øke total kondisjon og forbrenning av fett. Ettersom det stimulerer blodsirkulasjonen uten at hesten trenger å bevege seg, gjør behandlingen til en meget effektiv terapi for hester som ikke er i arbeid eller på boksehvile

Behandlingen er forsket på og har verifisert sin effektivitet spesielt for hester.

Les mer

Aquatrainer

Vannmøllen er et unikt redskap som understøtter rehabilitering og trening av hester ved at hesten går i vann.
Treningen er et verdifullt bidrag til helbredelse av forskjellige skader.
Å gå i vannet er skånsom trening for hesten, samtidig som den får motstanden av vannet som gjør at den bygger muskler og blir sterkere. 

Både hastighet og vanndybden til vanntredemølla kan justeres individuelt. Dermed kan treningen tilpasses hestens behov. 

Når hesten går i vannet, opplever den på den ene siden vannets lett oppløftende kraft på kroppen, og på den andre siden må hesten fortrenge vannet mens den beveger seg.

Også ved ryggproblemer er vanntrening et virksomt hjelpemiddel. Vannets mottrykk medfører at hestens bakbein forårsaker mer bevegelse; dermed spenner hesten magemusklene sine og bruker ryggmusklene med bedre skulderfrihet på en betydelig bedre måte. Vannmølla er også et flott supplement til den daglige treningen av konkurransehester, der du kan få en fullverdig treningsøkt uten slitasje på hestens bein.

Les mer